eTwinning projekti

Letošnji eTwinning izzivi so še posebej privlačni:

Ne sodi osebe po obrazu / Don’t judge a person by a face

Mednarodni projekt na temo inkluzije. Raziskovali bomo, kako vključenost vidimo, zaznavamo in razumemo v različnih državah glede na kulturno ozadje. Delali bomo s knjigo Čudo, kot tudi s filmom, posnetim po tej knjigi. Identificirali bomo različna vprašanja v zvezi z vključevanjem in o njih razpravljali: od šolskih posebnih izobraževalnih potreb do socialnih vidikov priseljevanja, aktualnih zadev, zgodovinskih vplivov … Toleranca, spoštovanje raznolikosti in državljanska odgovornost, preprečevanje nasilja v šoli …

Čebele. varuhi človeštva / Bee: the sentinel of mankind

Projekt obravnava čebele in njihov pomen v našem ekološkem sistemu. Učenci bodo preučevali tehnike in orodja, ki se uporabljajo za izdelavo medu, spoznavali bodo proizvodnjo različnih vrst medu in njegovih produktov. Spoznali bodo različne flore. Identificirali bodo nevarnosti, ki ogrožajo čebele danes. To je priložnost, da bodo izvedeli več o ukrepih in pobudah, ki jih je treba sprejeti za njihovo zaščito. Varovanje čebel mora postati ena prednostnih nalog naših družb.

Od semen do rastlin / Good seed makes a good crop

Semena obstajajo v različnih velikostih, oblikah in barvah. Nekatera se lahko jedo in nekatere ne. Nekatera semena zlahka kalijo, medtem ko druga za kaljenje potrebujejo čisto določene pogoje.
Ali veste, da v vsakem semenu živi majhna rastlina ali zarodek? V svoji roki lahko držite petsto radičev, tisoče petunij ali celoten travnik, če se spomnite, da je vsako seme rastlina! Potovanje semen! Ne morejo samo vstati in se sprehoditi do nove lokacije, lahko pa strukture na semenu omogočijo prehod drugam. Seme tradicionalnih sort, ki smo jih podedovali od naših prednikov pred tisočimi leti v naših dneh začenjajo izginjati, z njimi pa izgubljamo povezavo z naravo in biotsko raznovrstnostjo. Kaj učitelji in učenci lahko storijo, da postanejo varuhi, ki bodo zaščitili in shranili ta semena?

Omeniti pa moramo še naš zadnji izziv. Spletni dnevnik v varnem okolju Twinspace učilnice:

LibBros

Knjižničarski krožek na OŠ Litija sestavlja 26 zelo motiviranih otrok od 6. do 9. razreda, ki se z veliko vnemo lotevajo vedno novih izzivov. Twinspace učilnico želimo v našem mednarodnem udejstvovanju uporabiti kot varen spletni dnevnik.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)