Projekti 2017/2018

Letošnji eTwinning izzivi so še posebej privlačni:

NAJ OGLASI / ADS FAB

Ideja tega projekta, v katerega smo vključene šole iz Velike Britanije, Ukrajine, Francije, Grčije, Slovaške in Slovenije, je raziskati različne kulture skozi širok spekter oglasov. Oglasi nam lahko veliko povedo o ljudeh: njihovi kulturi, okusih, smislu za humor, načinih njihovega življenja ….. Zato si bomo ogledali kulture naših partnerjev s podrobnejšim pregledovanjem njihovih oglasov in snemanjem lastnih.

Čebele. varuhi človeštva / Bee: the sentinel of mankind

Projekt obravnava čebele in njihov pomen v našem ekološkem sistemu. Učenci bodo preučevali tehnike in orodja, ki se uporabljajo za izdelavo medu, spoznavali bodo proizvodnjo različnih vrst medu in njegovih produktov. Spoznali bodo različne flore. Identificirali bodo nevarnosti, ki ogrožajo čebele danes. To je priložnost, da bodo izvedeli več o ukrepih in pobudah, ki jih je treba sprejeti za njihovo zaščito. Varovanje čebel mora postati ena prednostnih nalog naših družb.

Od semen do rastlin / Good seed makes a good crop

Semena obstajajo v različnih velikostih, oblikah in barvah. Nekatera se lahko jedo in nekatere ne. Nekatera semena zlahka kalijo, medtem ko druga za kaljenje potrebujejo čisto določene pogoje.
Ali veste, da v vsakem semenu živi majhna rastlina ali zarodek? V svoji roki lahko držite petsto radičev, tisoče petunij ali celoten travnik, če se spomnite, da je vsako seme rastlina! Potovanje semen! Ne morejo samo vstati in se sprehoditi do nove lokacije, lahko pa strukture na semenu omogočijo prehod drugam. Seme tradicionalnih sort, ki smo jih podedovali od naših prednikov pred tisočimi leti v naših dneh začenjajo izginjati, z njimi pa izgubljamo povezavo z naravo in biotsko raznovrstnostjo. Kaj učitelji in učenci lahko storijo, da postanejo varuhi, ki bodo zaščitili in shranili ta semena?

Teče še tretje, zadnje leto projekta Pomagajmo Zemlji (Help the Earth: reduce, reuse, recycle).

Tudi letos bomo sodelovali v projektu Bralnice pod slamnikom.

Naš najnovejši izziv pa je spletni dnevnik LibBros, ki bo nastajal  v varnem okolju Twinspace učilnice.

Smo si spet zadali preveč nalog, kajne?!

 

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)