Teden, kakršnega še ni bilo

V sami sredini Erasmus plus projekta Help the Earth: reduce, reuse, recycle je napočil čas za projektni teden v OŠ Litija. Priprav je bilo, milo rečeno, veliko; gostov tudi, 20 učiteljev in 24 učencev sedmih prijateljskih šol iz Španije, Bolgarije, Turčije, Poljske, Latvije, Finske in Grčije.

DSC0934 1000x180

Potem se je zgodila težko pričakovana nedelja, ko smo šli iskat projektne partnerje na letališče. Večina jih je pristala na Brniku, ena ekipa v Benetkah, eni pa so se pripeljali kar s svojim kombijem. Učitelje smo nastanili v ljubljanskem hotelu, učence pa je v svoje okrilje sprejelo 17 družin.

1

Zapisati na kratko, kaj vse se je dogajalo, je nemogoče. Naštejmo torej glavne aktivnosti: uvodna ceremonija, »icebreaking« aktivnosti, pohod na Svibno, tehniški dan, ogled botaničnega vrta in zelene Ljubljane, ekskurzija na Kras, zaključna slovesnost, obisk PŠ Darinke Ribič Polšnik.

Prijatelji iz tujine so bili nad videnim in doživetim navdušeni. Prevzeti so bili nad celotno šolo, še posebej nad eko izdelki, ki so krasili sleherni kotiček . Prepričala jih je naša gostoljubnost, predanost in timsko delo. Niso se mogli dovolj načuditi vsem naravnim lepotam, očarala jih je energija, s katero so gostiteljske družine v svoj dom sprejele učence iz tujine.

IMG 20170408 WA0022

Teden, kakršnega še ni bilo, ne bo pozabljen. Zapisan bo ostal v srcih učiteljev, staršev in učencev. Solz, pretočenih ob slovesu, se ne da prešteti. Bogatejši smo za številne izkušnje, pridobili smo nova znanja, sklenili nova prijateljstva.

Erasmus plus ni »mus«, pomaga pa. Pri marsičem, verjemite!

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja